shopify analytics

Reisvoorwaarden

Op deze pagina hebben wij een aantal van de meest gebruikte voorwaarden verkort weergegeven.

Onze volledige reisvoorwaarden kunt u hier downloaden.

BETALINGSVOORWAARDEN:
Bij boeking hanteert PolarXL een aanbetaling van 25%.

De restant reissom dient 3 maanden vóór vertrek in het bezit te zijn van PolarXL.
Voor een beperkt aantal cruises geldt een termijn van 4 maanden.
De juiste betaaltermijn staat in alle gevallen op de factuur van PolarXL.

Vliegtickets en bijbehorende belastingen moeten bij boeking altijd volledig worden betaald.

ANNULERINGSVOORWAARDEN:
Bij annulering door de reiziger hanteert PolarXL de volgende annuleringskosten:

tot 3 maanden voor vertrek (exclusief): Het bedrag van de aanbetaling
vanaf 3 maanden voor vertrek (inclusief) t/m laatste dag van de reis: 100% van de reissom
Voor een beperkt aantal cruises geldt een termijn van 4 maanden.
De juiste annuleringstermijn is gelijk aan de betaaltermijn die in alle gevallen op de factuur van PolarXL vermeld staat.

GARANTIEFONDS GGTO
PolarXL is aangesloten bij het garantiefonds GGTO (deelnemer 1231). GGTO biedt reizigers de garantie dat zij hun betaalde reisgelden terugontvangen, en eventueel hun terugreis vergoed krijgen, als PolarXL in financieel onvermogen zou geraken. Zie voor meer informatie https://www.stichting-ggto.nl

REISAANBOD
De op de website gepubliceerde reizen geven een beeld van de vele mogelijkheden. Het is nagenoeg onmogelijk om alle mogelijke reizen overzichtelijk te publiceren. Staat uw droomreis er niet bij, vraag het ons. Wij helpen u om uw persoonlijke droomreis te vinden.
De gepubliceerde reisprogramma's zijn enkel bedoeld als indicatie. Het programma kan variëren, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden en om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden om wildlife te zien. Het definitieve programma wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises.

PolarXL kan uw reis annuleren, wanneer niet het minimum aantal deelnemers bereikt is.

BIJKOMENDE KOSTEN
PolarXL hanteert een bedrag van € 15,- boekingskosten, en een verplichte klantbijdrage van € 15,- aan het garantiefonds GGTO. In sommige gevallen kunnen wijzigingskosten in rekening gebracht worden. PolarXL rekent geen andere bijkomende kosten als administratiekosten, dossierkosten en dergelijke.

VERZEKERING
Voor alle reizen die door PolarXL geboekt worden, is een reisverzekering verplicht. Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wordt ten zeerste aangeraden.

PolarXL kan voor u een reis- en/of annuleringsverzekering bij de Europeesche afsluiten; u kunt er ook voor kiezen om zelf voor uw verzekering(en) zorg te dragen.

VERTRAGINGEN
Wij wijzen er nadrukkelijk op dat kosten voortkomend uit vertragingen vanwege o.a. weersomstandigheden, stakingen en/of overheidsmaatregelen voor eigen rekening van de reiziger zijn. PolarXL adviseert met nadruk om minimaal één volle dag voorafgaand en na afloop van de expeditiecruise extra te verblijven in de plaats waar het schip vertrekt en/of aankomt.

BRANDSTOFTOESLAG
Vanwege de sterk wisselende brandstofprijzen worden alle prijzen waar een substantieel deel van de kostprijs (zoals bij scheepsreizen en vluchten) bestaat uit fossiele brandstof, afgegeven onder voorbehoud van een brandstoftoeslag. Wanneer een brandstoftoeslag voor u van toepassing is of wordt, ontvangt u hierover zo spoedig bericht.

KOERSEN EN BELASTINGEN
Als prijzen zijn gebaseerd op buitenlandse valuta, dan staat dit vermeld op uw boekingsbevestiging. PolarXL behoudt zich het recht voor om onvoorziene belasting- en brandstofprijsverhogingen na te belasten.

PolarXL is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Groningen onder nummer 63757753.

Op alle producten en diensten van PolarXL is Nederlands Recht van toepassing.