• TITEL
 • Noord-Spitsbergen, Arctische Lente - Wandel Special
 • DATUM
  Meer keuzes!

 • AANTAL DAGEN
 • 8 dagen
 • INSCHEPING
 • Longyearbyen
 • ONTSCHEPING
 • Longyearbyen


 • PRIJZEN VANAF
 • € 3.450

LET OP: Deze routebeschrijving is slechts een indicatie. Het programma kan variëren afhankelijk van ijs, weer, en wildlife condities. Landingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van locaties, vergunningen en milieuoverwegingen volgens AECO regelgeving. Officiële vaarschema's en landingsplaatsen worden gepland in samenwerking met AECO vóór de start van het seizoen, maar de expeditieleider bepaalt het definitieve vaarschema. Flexibiliteit is van het grootste belang voor expeditie cruises. De gemiddelde vaarsnelheid van ons schip is 10,5 knopen.

De nadruk van deze reis ligt op wandeltochten aan de wal. Wandelaars kunnen de wandelingen kiezen die het beste bij hun conditie en vaardigheidsniveau passen.

De nadruk van deze reis ligt op wandelingen aan wal:

De nadruk van deze reis ligt op wandeltochten aan de wal. Wandelaars kunnen de wandelingen kiezen die het beste bij hun conditie en vaardigheidsniveau passen. Wandel opties omvatten zeer eenvoudige strand wandelingen (goed voor fotografen die tijd nodig hebben voor fotografie), eenvoudiger korte wandelingen, middelzware lange wandelingen, en meer uitdagende lange wandelingen. Ski-bergbeklimmers kunnen ook deelnemen aan deze tocht.

Wandelingen van 2 - 3 uur worden gepland, met uitstapjes in de ochtend en/of middag. Per dag wordt ongeveer 200 meter hoogte gewonnen en weer afgedaald, soms meer of minder, afhankelijk van de wandeling. De wandelgroepen keren terug naar het schip voor de lunch. Soms biedt de expeditieleider een lange wandeling aan, waarvoor de deelnemers een lunchpakket krijgen.

Onze wandelgasten worden opgesplitst in groepen onder leiding van ervaren en bekwame gidsen. De samenstelling van de wandelgroepen vindt ter plaatse plaats, waarbij rekening wordt gehouden met de interesses en fysieke gesteldheid van de gasten. De wandelingen kunnen niet van tevoren worden vastgesteld omdat de dan heersende weersomstandigheden van invloed zijn op de indeling van het uiteindelijke programma. 

De routekaart in de dag-voor-dag beschrijving schetst een mogelijke (maar niet definitieve) route die dient als een ruwe leidraad. Het programma (wandelen aan land) en de route van het schip (op zee) zullen worden aangepast aan de dan geldende weers-, zee-, pakijs-, en sneeuwomstandigheden. Het dagprogramma kan aanzienlijk afwijken van de beschreven route. Beschikbaarheid van landingsplaatsen en de aanwezigheid van ijsberen spelen ook een rol bij de keuze van de dagelijkse uitstapjes. 

Het programma zal worden aangepast in geval van interessante waarnemingen van dieren. De uiteindelijke beslissing over de wandeltochten wordt genomen door de expeditieleider. Voor het wandelprogramma maken we gebruik van sneeuwschoenen die aan boord voor alle passagiers beschikbaar zullen zijn (gratis huur). Met sneeuwschoenen is het gemakkelijker en veiliger om op besneeuwde oppervlakken te lopen. Ze passen op alle schoenmaten en kunnen gebruikt worden in combinatie met onze rubberlaarzen. We raden sterk aan om stevige, enkelhoge wandelschoenen en gaiters mee te nemen. Wandelstokken met sneeuwplaatjes zijn ook vereist. Zie details in de uitrustingslijst.

Aan het einde van een lange Arctische winter, begint de lente te ontwaken. Het klimaat houdt echter nog steeds vast aan de kou: met ijs bedekte bergen, besneeuwde kusten, temperaturen rond -4° C (25°F). Het is een goed moment om de laatste winterlandschappen te zien, en met een beetje geluk ook ijsberen, walrussen en zeehonden.

Ski- alpinisme zal worden aangeboden als een extra activiteit optie:

Ski- alpinisme zal worden aangeboden als een extra activiteit optie. Het ski-programma is ontworpen voor ervaren ski-bergbeklimmers die technieken beheersen voor zowel klimmen als afdalen in uitdagend besneeuwd alpine terrein.

Een typische dag bestaat uit beklimmingen van bergtoppen met een gemiddelde hoogte van 700 - 850 meter (2.300 - 2.800 voet) en afdalingen vanaf die punten. Op een gemiddelde dag klimt u misschien 1.000 meter (3.280 voet) gecumuleerde hoogte. Een nauwkeurige route kan niet op voorhand worden bepaald wegens veranderlijk weer, zee, wilde dieren, en lawine overwegingen.

De kaart schetst een mogelijke maar niet definitieve route in de regio's Kongsfjorden, Raudfjorden, Liefdefjorden, en Prins Karls Forland. Deze route dient slechts als een ruwe leidraad. De expeditieleider en de berggidsen nemen de uiteindelijke beslissing over de dagelijkse aanpassingen. Flexibiliteit is van het grootste belang bij dit soort tochten. Ski- alpinisten moeten hun eigen uitrusting meenemen. 

Alle activiteiten op of buiten het schip, zoals (maar niet beperkt tot) ski-uitstapjes en Zodiac trips, worden gedaan op eigen risico van de passagier. Oceanwide Expeditions is niet aansprakelijk voor enige schade, zoals (maar niet beperkt tot) lichamelijk letsel, ziekte en dood, tenzij als gevolg van grove nalatigheid. Bovendien, met de toestemming om deel te nemen aan het ski alpinisme programma, gaat de passagier ermee akkoord geen aanspraak te maken op terugbetaling voor verkorte reisdagen als gevolg van redenen buiten de controle van de organisatie, zoals (maar niet beperkt tot) weersomstandigheden en ijs, lawine dreigingen, ijsberen bedreigingen, en expeditie personeel verwondingen.

Goed om te weten voor vogelaars:

Het is nog wat rustig op de kliffen, want in deze tijd van het jaar komen de klifnestelende vogels nog maar net aan om hun broedplaatsen uit te zoeken. Tegen mei zullen alle broedvogels gearriveerd zijn, en het broeden zal later in juni plaatsvinden.

Dag 1: Grootste stad, grootste eiland

We landen in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen, het grootste eiland van het archipel. Geniet van een wandeling door deze voormalige mijnstad, met zijn parochiekerk en Svalbard Museum als fascinerende attracties. Hoewel het landschap grimmig lijkt, zijn er meer dan honderd plantensoorten geregistreerd. In de vroege avond vaart het schip Isfjorden uit, waar we de eerste dwergvinvis van onze reis kunnen zien. We varen noordwaarts naar Kongsfjorden en Krossfjorden.

Dag 2: Kongsfjorden, Blomstrandhalvøya en Krossfjorden

Op de eerste dag van ons activiteitenprogramma komen we langzaam op gang. Blomstrandhalvøya ligt aan de noordkant van de fjord, wat beschutting biedt en ruimte om van planning te veranderen als het weer verandert. Het landschap zal waarschijnlijk nog tekenen van de winter vertonen, de rotsen en hellingen zijn nog bedekt met een laag sneeuw. Hier zijn er volop mogelijkheden om te sneeuwschoenwandelen - wij zorgen voor de sneeuwschoenen - en om plaatsen van historisch belang te bezoeken: Ny London, waar we de overblijfselen van de marmerwinning uit het begin van de 20e eeuw kunnen zien.

In de namiddag bezoeken we Ny Ålesund, een van de noordelijkste nederzettingen op aarde. Ny Ålesund was ooit een mijndorp dat werd bediend door 's werelds meest noordelijke spoorweg - we kunnen de sporen nog steeds zien - maar is nu een onderzoekscentrum. Vlakbij de gemeenschap bevindt zich een broedgebied voor brandganzen, kleine rietganzen en noordse sterns. En als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Arctische exploratie, bezoek dan de verankeringsmast die door de poolreizigers Amundsen en Nobile werd gebruikt in hun luchtschepen, Norge (1926) en Italia (1928). s Avonds gaan we noordwaarts langs de westkust en overnachten we in de beschutte omgeving van Krossfjorden. Krossfjorden biedt uitzicht op kolossale gletsjers en hoge bergtoppen, maar uiteindelijk dicteert de omvang van het fjordijs hier de route.

Dag 3: Verkenning van het Noordwesten

Vervolgens gaan we op weg naar Amsterdamoya, waar we de kans hebben om te wandelen langs de overblijfselen van een 17e-eeuws walvisstation. We kunnen ook genieten van het prachtige panorama van Smeerenburgsleta. In de namiddag gaan we naar de eilanden rond Fair Haven. Ytre Norskoya is de thuishaven van een kleine kolonie papegaaiduikers, Brünnich's zeekoeten, en andere wilde dieren. Het nabijgelegen Fuglesangen biedt ook de kans om kleine alken te zien overvliegen als ze terugkeren naar hun nesten tussen de rotsen.

Dag 4: Ruige Raudfjorden

In Raudfjorden, aan de noordkust van Spitsbergen, genieten we van een uitgestrekte fjord vol gletsjers - en misschien zelfs een bezoek van ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van deze fjord herbergen ook bloeiende zeevogelkolonies, een rijke vegetatie, en de mogelijkheid van ijsberen. Hier zullen we de juiste balans vinden tussen veilige activiteiten en wildlilfe spotten. 

Dag 5: De prachtige bezienswaardigheden van Liefdefjorden

Afhankelijk van het weer kunnen we Liefdefjorden binnenvaren en de 5 kilometer lange voorkant van de Monaco-gletsjer in zicht krijgen. De wateren voor deze gletsjer zijn een favoriete voederplek voor duizenden drieteenmeeuwen, en de basis van het ijs is een populair jachtgebied voor ijsberen. Als de ijsomstandigheden het onmogelijk maken om hier vroeg in het seizoen te varen, kunnen we een alternatieve route nemen langs de westkust van Spitsbergen. In de buurt van de Texas Bar en de Hornbaekpollen zijn er ook een aantal mooie wandelingen te maken.

Dag 6: Noord-Spitsbergen pracht

Dit is onze reservedag voor activiteiten rond Noord-Spitsbergen. Als het weer en de wilde dieren het toelaten, zullen we de juiste locatie kiezen voor nog een dag van prachtige outdoor avonturen.

Dag 7: Forlandsundet of St. Johns Fjord

Forlandsundet, tussen het hoofdeiland Spitsbergen en het smalle Prins Karls Forland, is een plek van grote schoonheid en fascinerende wilde dieren. Walrussen trekken hier soms rond, en zeevogels kunnen worden gevonden rond Fuglehuken. U kunt ook de walruspopulaties rond Sarstangen en Poolepynten zien. Een andere mogelijkheid is om de St. Johns Fjord in te varen of zuidwaarts naar de monding van de Isfjorden, waar we landen bij Alkhornet. Zeevogels nestelen op deze kliffen, poolvossen zoeken beneden naar gevallen eieren en kuikens, en rendieren begrazen de schaarse vegetatie. Later die avond komen we aan in Longyearbyen.

Dag 8: Heen en weer terug

Zelfs aan de mooiste reizen komt uiteindelijk een einde. Vandaag gaat u van boord in Longyearbyen en neemt u herinneringen mee naar huis die u zullen vergezellen waar uw volgende avontuur ook ligt.

Inclusief
 • Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee.

 • Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

 • Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip voor de passagiers op de groepsvluchten van en naar Longyearbyen.

 • De reis aan boord van het schip zoals aangegeven in de reisbeschrijving.

 • Alle zodiaccruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis.

 • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door ervaren expeditieteam.

 • Diverse havengelden, landing fees en belastingen tijdens de reis aan boord.

 • AECO toeslagen en gouvernementele belastingen.

 • Uitgebreide informatie materialen voor uw vertrek.


Exclusief
 • Arrangementen vóór en ná de expeditiecruise.

 • Aankomst- en vertrekbelastingen (indien van toepassing).

 • Vliegtickets (tenzij specifiek anders aangegeven).

 • Kosten visum en reisdocumenten (indien van toepassing).

 • Maaltijden aan wal.

 • Reisverzekering (verplicht) en annuleringsverzekering (aanbevolen).

 • Kosten van persoonlijke aard, zoals kosten voor de bar, telecommunicatie en souvenirs.

 • Fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord (niet verplicht).

Hutten en prijzen


 • Vierpersoonshut met patrijspoort

  Deze hut is uitgerust met 2 patrijspoorten, 2 stapelbedden, een kleine sofa, privé douche & toilet, flatscreen TV, bureau & stoel, telefoon & WiFi (optie tegen betaling), koffie & thee apparaat, haardroger, open kast met planken, kledingkast en kluis. Oppervlakte 12 m2 tot 18 m2.
  Deze hut is geschikt voor families met kinderen, of passagiers die geen aparte hut of meer luxueuze hutten vereisen.

 • € 3450

 • Driepersoonshut met patrijspoort

  Deze hut is uitgerust met 2 patrijspoorten, 1 stapelbed en 1 apart bed, een kleine sofa, privé douche & toilet, flatscreen TV, bureau & stoel, telefoon & WiFi (optie tegen betaling), koffie & thee apparaat, haardroger, open kast met planken, kledingkast en kluis. Oppervlakte 12 m2 tot 18 m2.
  Deze hut is geschikt voor families met kinderen, of passagiers die geen aparte hut of meer luxueuze hutten vereisen.

 • € 4300

 • Tweepersoonshut met patrijspoort

  Deze hut is uitgerust met 2 patrijspoorten, 2 aparte bedden, een kleine sofa, privé douche & toilet, flatscreen TV, bureau & stoel, telefoon & WiFi (optie tegen betaling), koffie & thee apparaat, haardroger, open kast met planken, kledingkast en kluis. Oppervlakte 12 m2 tot 18 m2.

 • € 4800

 • Tweepersoonshut met raam

  Deze hut is uitgerust met1 raam, 2 aparte bedden, een kleine sofa, privé douche & toilet, flatscreen TV, bureau & stoel, telefoon & WiFi (optie tegen betaling), koffie & thee apparaat, haardroger, open kast met planken, kledingkast en kluis. Oppervlakte 12 m2 tot 14 m2.

 • € 5200

 • Tweepersoonshut deluxe

  Deze hut is uitgerust met 2 ramen, 2 aparte bedden, sofa, privé douche & toilet, flatscreen TV, bureau & stoel, telefoon & WiFi (optie tegen betaling), koffie & thee apparaat, haardroger, open kast met planken, kledingkast en kluis. Oppervlakte 19 m2 tot 21 m2.

 • € 5500

 • Superiorhut

  Deze hut is uitgerust met 2 ramen, 1 tweepersoonsbed, sofa, privé douche & toilet, flatscreen TV, bureau & stoel, telefoon & WiFi (optie tegen betaling), koffie & thee apparaat, haardroger, open kast met planken, kledingkast en kluis. Oppervlakte 20 m2 tot 21 m2.

 • € 6250

 • Junior suite

  Deze suite is uitgerust met 1 dubbel raam, 1 tweepersoonsbed, privé douche & toilet, flatscreen TV, bureau & stoel, telefoon & WiFi (optie tegen betaling), koelkast, koffie & thee apparaat, haardroger, open kast met planken, kledingkast en kluis. Oppervlakte 19 m2 tot 20 m2.

 • € 6700

 • Grand suite met privé balkon

  Deze hut is uitgerust met 1 dubbel raam, 1 tweepersoonsbed, sofa, privé balkon, privé douche & toilet, flatscreen TV, bureau & stoel, telefoon & WiFi (optie tegen betaling), koffie & thee apparaat, haardroger, open kast met planken, kledingkast en kluis. Oppervlakte 27 m2.

 • € 7750